Ekibimiz

Dilek Yurdabak Manik

Etki PSP 23′ ün kurucusudur. 1968 İstanbul doğumludur. Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden 1992 yılında mezun olmuş, aynı üniversitede Yetişkin Eğitimi alanında yüksek lisans programına devam etmiştir. Halen Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Örgütsel Davranış Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Aralarında Koç Amerikan Bank, Boyner Holding, Arthur Anderson Danışmanlığın da bulunduğu çeşitli sektörlerde İnsan Kaynağı geliştirme ve kalite yönetimi alanında 15 yılı bulan deneyime sahiptir. Okullarda yenilikçi eğitim kültürünü destekleyici 21. yy becerilerini, sosyal ve duygusal becerileri odağa alan çalışmaları olmuştur. 2019′ dan beri sürdürülebilirlik için eğitim ve duygu temelli sürdürülebilirlik yetkinlikleri savunucusu ve öğrenme deneyimi tasarımcısı ve psikolojik danışmandır.

Algoritması Yapılamayacak Dönüştürücü Becerilerle  sürdürülebilirlik için inovasyon lideri, sosyal etki girişimcisi, genç değişim  katalizörleri yetiştirmeye yönelik çalışmaktadır. Dr. Lewine Institude Kurumsal Koçluk Eğitimi, Koç Üniversitesi, Sosyal Etki Yönetimi ve Ölçümü Eğitimi, SGS, ISO 9001 Baş Denetçi Eğitimi katıldığı eğitimler arasındadır.

Şefkati odağa alan sosyal ve duygusal beceri eğitimleri sunan Çekirdek Akademi’nin kurucusudur. Mindfulness Instıtute ve EAMBA’ nin Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı (MBSR) Eğitmenlik eğitimine devam etmektedir. İstanbul Üniversitesi İşletme Yöneticiliği MBA Yüksek Lisans programından mezun olmuştur. Duygusal zeka, sosyal duygusal öğrenme, mindfulness ve öz şefkat konularına çalışmaktadır.

Yayınlanmış iki kitap bölüm yazarlığı vardır. (Salgın Günlükleri Hikayeleri – Elma Yayınevi, Dijital ve Sonrası  – Disiplinler arası Yaklaşımlar, Urzeni Yayıncılık) 

Halen Etki PSP 23 Ekibinde Öğrenme Deneyimi Tasarımcısı olarak görev yapmaktadır.

Nida BALAMUR

Çalışma yaşamının dinamiklerine ve bu yaşamın en değerli sermayesi olan insanın hem kişisel hem de mesleki gelişim yolculuğuna dair merakı doğrultusunda; lisans eğitimini Gazi Üniversitesi – Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde, yüksek lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi – Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme bölümünde tamamlayan Nazlı Özder’in potansiyelini keşfedip onu performansa dönüştürme yolculuğu 2004 yılında üniversite öğrencisi olarak aktif görev aldığı AIESEC’te başladı. Dünya’nın en büyük ve en köklü uluslararası öğrenci organizasyonu olan AIESEC’te liderlik, insan kaynakları, pazarlama ve finans konularında bilgi ve deneyi sahibi olma şansı elde eden ve bununla birlikte, uluslararası ve ulusal takımlar içerisinde yer aldığı kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ve AIESEC Toronto’da gerçekleştirdiği kültür elçiliği görevi ile yaşamın çeşitliliği, çok boyutluluğu ve anlam duygusu ile tanışan Özder, 15 yılı aşkın birikimi ışığında hayalini kurduğu modelde eğitmen ve mentor (EMCC – EIA) rolü üstlenmek üzere  komite.22′ yi kurdu.

Halen Etki PSP 23 Ekibinde Öğrenme Deneyimi Tasarımcısı olarak görev yapmaktadır.

Nazlı ÖZDER

Ulaş Çelik 2001 yılında Ankara’da doğdu. Bilmediğimi öğrenerek ve denemediğimi deneyerek daha iyi bir dünya yaratmak için yüksek çalışma motivasyonuna sahip, anlamlı bir değer, amaç, vizyon bütünlüğünü önemseyen, kendine meydan okuyan ve cesaret ederek konfor alanından çıkan, etki odağında doğaya ve ihtiyaca yönelik yenilikçi çözümler üretmeyi hedefleyen, idealist ve farklılıklara ilgi duyan, meraklı, çevre dostu, elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi.

EnerjiSA, YGA, QNB Finansbank, KalDer Ankara Şubesi kurumlarında staj yapmıştır. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan mutluluk duyan Ulaş TEMA ve LÖSEV’de zaman zaman sorumluluk almaktadır. İlgi alanlarından olan sürdürülebilirlik konusunda kendini farklı kaynaklardan beslemeye ve edindiği bilgileri etki odaklı çalışmalarda kullanmaya özen göstermektedir.

Halen Etki PSP 23 Ekibinde Young Catalists Hub Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.

Ulaş ÇELİK

1990 yılında Konya’da doğan, Nihal Soyer ilk ve orta öğrenimini Konya’da tamamlamıştır. Lisans eğitimini 2013 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Soyer, yüksek lisans eğitimini KTO Karatay Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda tamamlamıştır. 2013-2019 yılları arasında inşaat mühendisi olarak iş yaşamını sürdürmüştür. İstanbul Üniversitesi’nde Çocuk Gelişimi alanında lisans eğitimine devam etmektedir. 2019 yılında Yaratıcı Drama ile tanışan Soyer, 2020 yılında Çağdaş Drama Derneğinde eğitimlerini ve projesini tamamlayarak MEB onaylı Yaratıcı Drama Eğitmeni olmaya hak kazanmıştır. Aynı zamanda Robotik Kodlama, Hikaye Anlatıcılığıı eğitimleri alan Soyer, mesleki gelişim adına ISO 8001, ISO 9001, iş güvenilği ve işçi sağlığı, gıda güvenliği ve yönetim sistemi, girişimcilik, çevre yönetim sistemleri eğitimleri almıştır. Gönüllü eğitim ve çevre projelerinde yer almakta olup, birçok vakıf ve derneği yakından takip etmektedir.

Halen Etki PSP 23 Ekibinde Öğrenme Deneyimi Tasarımcısı olarak görev yapmaktadır.

Nihal SOYER

İTÜ Matematik Mühendisliği lisans, İTÜ Nükleer Enerji Mühendisliği yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Masal/hikaye anlatıcısı ve yaratıcı drama lideridir. Özel sektörde bilgi işlem departmanlarında yazılım mühendisi, proje yöneticisi, takım lideri olarak çalışmıştır. Halen sosyal projelerde çocuklara, gençlere, yetişkinlere yönelik atölyeler yapmakta ve masal/hikaye anlatıcılığı ile öğrenme deneyimi tasarlamaktadır. Ekibimizde öğrenme deneyimi tasarımcısı olarak görev üstlenmektedir.

Müjgan YILMAZTÜRK

Yöret Vakfı’nda staj deneyimi kazanmıştır. Halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’e Psikolojik Danışmanlık Merkezi Yetişkin Psikoterapi Biriminde merkezinde psikolog olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda Belediyenin müdürlüklerinde personellere eğitimler vermektedir. Gönüllü çalışmalarında, kadını sosyal ve duygusal olarak güçlendirme, içsel motivasyonla ilerleme ve felsefe ile ilgilenmektedir. Ekibimizde Uygulama Süreci liderliği görevi üstlenmektedir.

Sümeyye GÜRKAN

Türkiye’nin ilk uluslararası kabul görmüş ve IMI tarafından akredite edilmiş mediatörü (arabulucusu), Milano Ticaret Odası ve Floransa Arabulucular Odası Uluslararası Arabulucusu, MBB Uluslararası Danışman Panel Üyesi, IMI Bağımsız Standartlar Komisyonu Onay Komitesi Üyesi, Negotiation & Public Service, NL uzmanlarından biri, BIMAC (Bangladeş Uluslararası Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi) Danışma Kurulu Üyesi, GMN Institute Genel Müdürü ve Negotiators Society İngiltere ve Redena.Art İstanbul Kurucusu’dur. Uzmanlık alanları müzakere, mediasyon, ilişki yönetimi, kriz yönetimi süreçlerinde iletişim yönetimi, kolaylaştırıcılık ve rekreatif terapi olan Dr.Kite Güner, Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerde yaşayan arabulucuların GMN Institute veya GMN Institute- IMI akreditasyonlarını gerçekleştirerek, GMN Institute’un, uluslararası akredite (sertifikasyon) veren ilk Türk kuruluşu olmasını da, sağlamıştır.

Uluslar arası İlişkiler-Lisans, Uygulamalı Psikoloji-Yüksek Lisans ve İşletme-Doktora alanlarında akademik eğitimlerini tamamlamış olan Kite, üç sene Sosyoloji okumuş ve ardından Rekreasyon lisans eğitimine başlamıştır. Uzman bir eğitimci, sistem kurucu, yazar ve konuşmacıdır. Aralarında Amerikan Barolar Birliği, Birleşmiş Milletler, Türk Arabulucular Kongresi, MBB Baltimore Kongresi, PERYÖN, Zagreb Arabuluculuk Konferansı gibi pek çok ulusal veya uluslararası toplantılarda eğitim verdiği farklı alanlarda sunular yapmış ve 20’den fazla konferansın da hazırlanmasında etkin rol oynamıştır.
Viyana’da yaşadığı 1988-2003 yılları arasında moda ve tasarımla uğraşmış ve aralarında ÖWD, Daimler Benz, Tchibo, Securitas, Europay, Ankerbrot gibi tanınmış firmaların yer aldığı pek çok firma için kurumsal tasarımlar yaparak, firmaların çalışanlarını giydirmiştir.

Dr. Deniz Kite aralarında Cumhuriyet Gazetesi de olmak üzere, ulusal ve uluslararası medyada çok sayıda yayına imza atmıştır. Halen Son Baskı, ANKA Strateji, Zoomya, Injuria gibi yayınlarda yazıları yayınlanmaktadır.
2005 yılında ilk kitabı, Yüreğini Ver Bana, 2006 yılında Okul Mediasyonu ve The Joy of A Child, 2007 yılında 21.yy’da Arabuluculuk: Mediasyon, 2009 yılında da Filozof Mediatörün Farkındalıklar Kitabı: İnisiye Dairesi basılmıştır. 2011 yılında sufi şiirlerin yer aldığı Mest, meditasyonların yer aldığı Ay Kartları ve İngilizce şiirlerinin yer aldığı The Dancing Souls ve 2020’de D’impleey: Aşkın Çağrısı isimli e-kitapları yayımlanmıştır. Yine 2020’de, süreç yönetimi olarak arabuluculuğu anlatan Türkiye’nin ilk ve tek kitabı olan Başarılı Arabulucunun El Kitabı’nı yazmış ve yayınlanmıştır.

2022 yılı itibariyle arabuluculuk çalışmalarını sadece uluslararası görevleri itibariyle yapan Deniz Kite, halen müzakere programları ve anlaşma müzakereciliği (contract negotiation) konusunda ilerlerken, rekreatif terapi ve Redena.Art markasıyla da tasarım ve sanat alanında yaptığı çalışmalara odaklanmıştır.

Deniz KİTE

Sibel Soyak Eşder, ODTÜ Kimya Mühendisliği mezunu olup özel sektörde AR-GE mühendisliği, Kalite Kontrol uzmanlığı ve Ürün müdürlüğü yaptı.

2002-2014 yılları arasında yurtdışında fen öğretmenliği ve proje yönetimi danışmanlığı görevlerinde bulundu.Türkiye’ye döndükten sonra Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfının ( TTGV) İstanbul ofisinde Ekosistem Geliştirme müdürü olarak çalışmaya başladı. Görevi sırasında 19 şehirde , 917 öğretmen ve 6000 den fazla lise öğrencisinin 1000 den fazla teknoloji tabanlı proje oluşturduğu ‘Yarını İnşa Et ‘ programının tasarımı ve yönetiminde bulundu.

2021 Mart ayında Rezonans Yönetim Danışmanlığını kurarak girişimcilik alanında kurum çalışmaları , sosyal sorumluluk projeleri , eğitimler , mentorluk ve jüri üyeliği yanında gençlere yönelik programların tasarım ve yönetiminde aktif olarak çalışmaya devam etmektedir.


Ağustos 2021 tarihinden itibaren de TurkishWIN önderliğinde yürüyen STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarında okuyan ve çalışan genç kadınlara yönelik Milyon Kadına Mentor Programına liderlik etmektedir.

Sibel Soyak EŞDER